Pivní muž 2016 - 20. ročník Markoušovice

19.10.2016 21:42

V sobotu 17.září na hřišti v Markoušovicích proběhlo soutěžní klání družstev v netradičních, ale dnes již vlastně tradičních disciplínách soutěže Pivní muž.
Soutěžení se účastnila družstva Malých Svatoňovic, Radvanic, Markoušovic a Bokoušovic (pro neznalé osada Bokouš u Chvalkovic). Soutěží se v družstvech - vždy 6 mužů a 1 žena nebo v jednotlivcích.
Na úvod hlavní organizátor letošního již 20.ročníku Libor Těžký přivítal všechny účastníky a zavzpomínal jak to vlastně před těmi 20-ti lety vzniklo na vleku v Radvanicích po lyžařské soutěži. Někdo - dnes už se ani neví kdo - nadnesl jestli by se nedalo soutěžit také v létě v nějakých disciplínách. A od nápadu nebylo daleko k realizaci a zrodila se soutěž o Pivního muže.
Letos se soutěžilo v disciplínách pro družstva i jednotlivce. Začalo se "Hledáním hub", kdy v přilehlém hájku jedna členka družstva hledala ukryté pivní kuželky a další člen družstva musel trefit terč a předat pivní kuželku družstvu ke konzumaci a vystřídán dalším se pokračovalo v hledání až do nalezení všech urytých lahví. Vítězem byl samozřejmě ten kdo nalezl nejvíce "hub".
Pokračovalo se jednotlivci hodem sudem do dálky. Potom opět soutěž družstev v konzumaci snídaně - každé družstvo mělo prostřený stůl se stejným množstvím potravin různého druhu a systémem štafety každý konzumoval něco až do vyprázdnění stolu. A znovu jednotlivci, tentokráte soutěž v jízdě na netradičním kole.
Následovalo společné pití z lahve brčkem, pokračoval kop na kuželky, hledání hospod, hod víčkem na cíl, nesmělo chybět spojení s původním zimním kláním a tak se šlo na disciplínu přesun na lyžích. Družstva musela prokázat i svou fyzickou zdatnost v přetahování lanem a již jsme šli do finálových disciplín - pití piva na Ex v soutěži jednotlivců, kde byl nejlepší čas .... a v soutěži družstev pivní štafetu. Výsledky byly v průběhu celého dne vyrovnané a tak nebylo divu, že o celkovém vítězi musel rozhodnout rozstřel. Vedoucí družstva si zopakovali disciplinu pití piva brčkem. Konečně bylo rozhodnuto. Vítězem se stalo družstvo Markoušovic.
To však nebylo to podstatné. Vítězi byli prakticky všichni, kteří spolu strávili den plný soutěží a nutno podotknout v pravém slova smyslu přátelských klání. Proto nebylo divu, že po vyhlášení výsledků spolu do té chvíle soutěžící poseděli do večerních hodin při hudbě. Zazpívali si a dokonce ti nejodvážnější i zatančili a ani jim nevadil nerovný terén hřiště, kde do té doby zápolili. Vedle organizátorů pod vedením Libora Těžkého je nutné poděkovat i všem sponzorům dále pak skupině Franťák Rock , která přijela až z Vlašimi a celý den zápolení doprovázela hudbou a přispěla tak k výborné atmosféře.
Všichni se již dnes těší na příští rok do Malých Svatoňovic. Na obsáhlou fotogalerii se můžete podívat v menu Galerie.

 

Zapsal Pepa Dvořák